Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Over Zomerdam

Oprichting

Vanaf de oprichting in 1996 is Zomerdam actief op het gebied van etiketteersystemen en print- en aanbreng-units. Naast standaardoplossingen heeft Zomerdam vanaf het begin een groot aantal klantspecifieke oplossingen geleverd, met eigen engineering, assemblage en besturingstechniek. Met een eigen servicedienst ondersteunt Zomerdam zowel de standaard als de op maat gemaakte oplossingen. Niet alleen in thuisland Nederland is vraag naar de oplossingen van Zomerdam. Onder andere in België, Duitsland en Noorwegen heeft Zomerdam haar systemen geleverd. Via wederverkopers kan er daarnaast ook in vele andere landen geleverd worden.

Metaaldetectiesystemen

In 2006 heeft Zomerdam een nieuw product aan het gamma toegevoegd. Metaaldetectiesystemen kunnen nu ook geleverd worden. De spoelen worden ingekocht bij een gerenommeerde Duitse onderneming, maar het complete metaaldetectiesysteem is een eigen product.

Overname DIWAC

Dankzij de overname van de firma DIWAC in 2008 heeft Zomerdam nu ook een uitgebreide kennis op het gebied van weegsystemen en controlewegers. Deze systemen maken nu deel uit van de standaardoplossingen. Dankzij eigen engineering en productie kunnen weegsystemen ook gecombineerd worden in op maat gemaakte oplossingen.

Samenwerking Vebraco

In 2011 kwam een nauwe samenwerking met Vebraco (destijds in Uden gevestigd) tot stand. Het productengamma is dankzij deze samenwerking uitgebreid met een compleet pakket zelfklevende etiketten (tot zes kleuren) en print- en aanbrengsystemen specifiek voor eier-sorteerstations.

Zomerdam-grave-600px.jpg

Röntgendetectiesystemen

Sinds 2013 kan Zomerdam ook röntgendetectiesystemen leveren. Door state-of-the-art software zijn dit systemen die zeer eenvoudig in te leren en te bedienen zijn. Deze röntgendetectiesystemen zijn een aanvulling op de traditionele metaaldetectiesystemen. Bij de introductie van het röntgendetectiesysteem heeft Zomerdam ook een combinatie met een controleweger gepresenteerd.

In 2014 presenteert Zomerdam een aanvulling op de bestaande controlewegers, deze is geschikt voor zwaardere omstandigheden (tot IP68k).

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.