Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Oplossing onder de loep (4): compacte IP69-controleweger

Inspelen op uitdagingen die in de markt bestaan, dat is wat we bij Zomerdam altijd nastreven. De IP69-controleweger die we een paar jaar geleden introduceerden, is een mooi voorbeeld daarvan. Het resultaat van jarenlang denkwerk.

"In de levensmiddelenindustrie was al jarenlang veel behoefte aan controlewegers die IP69-bescherming bieden en daarnaast ook compact en betaalbaar zijn", zo vertelt directeur Lute Aarsse. En dus kwamen we met een innovatieve oplossing.

Tijdens de Empack van 2017 introduceerden we een nieuwe controleweger, die nog steeds zeer populair is. Het systeem is vele malen compacter dan vrijwel alle andere oplossingen en biedt daarnaast IP69-bescherming, zonder dat er concessies worden gedaan aan snelheid, nauwkeurigheid en prijs.

In de controleweger zijn de traditionele toevoer-, weeg- en afvoerband gecombineerd tot één band, wat er onder andere voor zorgt dat het systeem ongeveer drie keer zo weinig ruimte in beslag neemt als traditionele controlewegers.

IP69

Onze controleweger biedt IP69-bescherming en kan dus met een hogedrukspuit worden schoongemaakt. Vooral in de levensmiddelenindustrie is al jarenlang veel behoefte aan controlewegers die IP69-bescherming bieden en daarnaast ook compact en betaalbaar zijn. De traditionele IP69-controlewegers zijn reguliere systemen die vochtdicht zijn gemaakt, waardoor ze groot en duur worden. Onze oplossing is op een heel andere manier ontworpen en kan daardoor qua prijs concurreren met reguliere controlewegers zonder IP69-bescherming.

Aarsse: “Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: we maken gebruik van een aangedreven weegband, zonder aandrijving. Het is iets waarover wij jarenlang ons hoofd hebben gebroken. Deze oplossing vervulde mij in 2017 van trots en doet dat nu nog steeds.”

Het systeem is, met minimaal 120 producten per minuut, ook nog eens snel. En de nauwkeurigheid is beter dan die van huidige controlewegers. De oplossing bevat bovendien een tendensregeling en is geschikt voor E-merkregistratie.

Aarsse: “Dat deze controleweger IP69-bescherming biedt maakt hem heel interessant voor de levensmiddelenindustrie. Vanuit die branche merken we veel belangstelling. Maar er zitten veel meer voordelen aan. Daardoor past hij ook uitstekend in veel andere branches.”

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.