Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Innovatieve compacte IP69-controleweger

ControlewegerDe Nederlandse fabrikant Zomerdam presenteerde tijdens de vakbeurs Empack een nieuwe en zeer innovatieve controleweger. Het systeem is vele malen compacter dan bestaande oplossingen en biedt daarnaast IP69-bescherming, zonder dat er concessies worden gedaan aan snelheid, nauwkeurigheid en prijs.

In de nieuwe controleweger zijn de traditionele toevoer-, weeg- en afvoerband gecombineerd tot één band, wat er onder andere voor zorgt dat het systeem ongeveer drie keer zo weinig ruimte in beslag neemt als traditionele controlewegers.

IP69

De controleweger van Zomerdam biedt IP69-bescherming en kan dus met een hogedrukspuit worden schoongemaakt. Vooral in de levensmiddelenindustrie is al jarenlang veel behoefte aan controlewegers die IP69-bescherming bieden en daarnaast ook compact en betaalbaar zijn. De traditionele IP69-controlewegers zijn reguliere systemen die vochtdicht zijn gemaakt, waardoor het grote en dure systemen worden. De nieuwe oplossing van Zomerdam is op een heel andere manier ontworpen en kan daardoor qua prijs concurreren met reguliere controlewegers zonder IP69-bescherming.

Lute Aarsse, de directeur van Zomerdam, wil niet te veel kwijt over de onderliggende innovatieve techniek. “Maar het komt erop neer, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, dat we gebruik maken van een aangedreven weegband, zonder aandrijving. Het is iets waarover wij jarenlang ons hoofd hebben gebroken. Ik ben er erg trots op dat we nu deze unieke oplossing kunnen presenteren.”

Snel en nauwkeurig

Het nieuwe systeem is, met minimaal 120 producten per minuut, ook nog eens snel. En de nauwkeurigheid is beter dan die van huidige controlewegers. De oplossing bevat bovendien een tendensregeling en is geschikt voor E-merkregistratie.

Aarsse: “Dat deze controleweger IP69-bescherming biedt maakt hem heel interessant voor de levensmiddelenindustrie. Vanuit die branche merken we nu al veel belangstelling. Maar er zitten veel meer voordelen aan. Daardoor past hij ook uitstekend in branches waar hij niet hoeft te worden afgespoten.”

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.