Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Zomerdam in AGF Primeur

In de maart-editie van AGF Primeur, een vakblad voor de AGF-handel, kwam Zomerdam-directeur Lute Aarsse aan het woord. In een inhoudelijke advertorial vertelde hij over de nieuwe oplossingen van Zomerdam, die in de AGF-sector in hoog tempo terrein winnen. Lees onder de foto het hele verhaal.

Zomerdam advertorial AGF Primeur

(bron: AGF Primeur)

Zomerdam blijft innoveren en combineren

Achter een nuchtere houding gaat bij Zomerdam een innovatief bedrijf schuil. De specialist in onder andere etiketteren, inspecteren en wegen kijkt met een frisse en soms eigenwijze blik naar de markt. Lute Aarsse, de directeur, praat bescheiden maar vol trots over Zomerdams systemen en de visie die daarachter zit.

De nieuwste trots van Aarsse is een optisch controlesysteem dat Zomerdam een paar maanden geleden lanceerde. De oplossing is bedoeld om op een eenvoudige en relatief voordelige manier een machinaal oog toe te voegen aan bestaande systemen. Ook voor de AGF-sector kan dat heel interessant zijn, geeft Aarsse aan. “

Door automatisering verdwijnt het menselijk oog steeds vaker als laatste controle”, schets hij. “We merken daarom dat er veel vraag is naar een extra machinaal oog, in welke vorm dan ook.” Traditionele oplossingen daarvoor zijn vaak prijzig, nemen veel ruimte in beslag en zijn niet altijd gebruiksvriendelijk. Met die ontwikkelingen in het achterhoofd ontwikkelde Zomerdam een innovatief systeem dat een panel-PC, een PLC, een gebruiksvriendelijke applicatie en één of meerdere slimme en compacte camera’s combineert. “Onderaan de streep praten we over ongeveer een kwart van de investering vergeleken met traditionele oplossingen. En het is makkelijk te combineren met bestaande etiketteer- en verpakkingssystemen, want het neemt geen extra ruimte in beslag.”

Projectmatig maatwerk
Met hetzelfde enthousiasme bespreekt Aarsse ook andere oplossingen die Zomerdam de afgelopen jaren lanceerde. Van uitprijzers tot etiketeer-systemen en van controlewegers tot productinspectie en röntgensystemen. Een hele lijst. “Waar we het sterkst in zijn? Vooral in de combinaties”, antwoordt hij. “We kunnen daarmee projectmatig maatwerk leveren.”

Als voorbeeld noemt hij de combinatie van een controleweger met print en apply. “Vaak is er nu wel een controle van het gewicht, maar wordt er vervolgens op basis van een vast gewicht gewerkt. In onze oplossing volgt na het controlewegen een print en apply voor zowel de boven- als de onderkant van de verpakkingen. Bij een onjuist productgewicht wordt simpelweg niet geëtiketteerd.”

Hij vertelt ook enthousiast over de mogelijkheden rond uitprijzen, compleet op maat voor de gebruiker. Voor etikettenopmaak kunnen klantenkiezen voor een marktleider zoals NiceLabel. Andere onderdelen zijn de door Zomerdam zelf ontwikkelde en zeer gebruiksvriendelijke software, een touch panel-pc van de bekende merken, printers van het merk CAB en een slim geconstrueerde aandrijflijn die voor hoge snelheid zorgt. “En ook daarbij zijn geïntegreerde combinaties met andere systemen eenvoudig mogelijk. Denk aan metaaldetectie, röntgeninspectie of camera-inspectie.”

Ook een systeem voor boven- en onder-etiketteren is kenmerkend voor Zomerdam, geeft Aarse aan. “Het heeft geen poespas en is gewoon effectief, snel en betaalbaar. Maar we kunnen het ook combineren met allerlei weeg- en inspectiesystemen.”

Vrijheid
De moraal van het verhaal is duidelijk: maatwerkmogelijkheden en vrijheid voor klanten. “Je zit niet aan ons vast als je de software of printeronderdelen wilt vervangen. Dat is wat wij klantvriendelijkheid noemen. Wij praten daar niet alleen over, maar doen het ook echt”, zegt hij stellig.

Zomerdam houdt van innovaties en combinaties, maar toch benadrukt Aarsse dat hij klanten met evenveel liefde helpt met oplossingen die meer standaard zijn. “Technisch of innovatief zijn is voor ons nooit het doel op zich. Dat doel is klanten helpen. Als een relatief eenvoudige standaardoplossing het beste past bij de behoefte van de klant, dan leveren we die.”

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.