Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Oplossing onder de loep: SealScope

De komende dagen brengen we een paar van onze bijzondere oplossingen onder de aandacht. Vandaag beginnen we met de SealScope.

“Zonder te overdrijven: de SealScope is echt briljant. Ik ben er razend-enthousiast over!”, zei Zomerdam-directeur Lute Aarsse eerder dit jaar tegen vakblad Pakkracht. Dat zegt hij niet zomaar. Wat maakt de SealScope dan zo bijzonder?

De SealScope is bedoeld voor lasnaadinspectie bij met name flowpacks en pouches. Iedereen wil dure terugroepacties en reputatieschade voorkomen en perfecte leverkwaliteit garanderen. Lasnaad-integriteit is dan van groot belang. Het goed controleren van de sealnaad van flowpacks en pouches was tot dusverre een uitdaging voor de hele branche. Zonder twijfel durven wij te zeggen: SealScope is daarvoor de oplossing.

We brengen de SealScope in samenwerking met het bedrijf Engilico op de markt. De technologie meet op een extreem nauwkeurige manier de afstand tussen de sealbalken of de trillingen bij het sluiten ervan. Met behulp van een geavanceerd verwerkingsalgoritme worden fouten bij het sealen onmiddellijk ontdekt. Het meetsysteem controleert niet alleen iedere verpakking maar feitelijk ook het proces zelf.

Gamechanger
De SealScope heeft al in vele honderden praktijksituaties bewezen een echte ‘gamechanger’ te zijn. Niet alleen bij flowpacks, maar ook bij pouches (ook aluminium) en soortgelijke verpakkingen. Behalve dat de SealScope voorkomt dat er slecht gesloten verpakkingen afgeleverd worden, met klachten of boetes als mogelijk gevolg, zorgt het er ook voor dat het verpakkingsproces vrijwel vanzelf wordt geoptimaliseerd. De makkelijk te monteren oplossing kan worden gebruikt bij alle flowpack-machines, zowel horizontaal als verticaal en zowel statisch als dynamisch.

Aarsse: “Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: ‘Dit kan niet. Het is te mooi om waar te zijn.’ Maar hij heeft zich in de praktijk al volledig bewezen.”


Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.