Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Oplossing onder de loep (5): röntgeninspectie

Zomerdam ziet enorm veel potentie in röntgeninspectie. “Het gaat metaaldetectie grotendeels vervangen, daar ben ik van overtuigd”, vertelde Lute Aarsse ooit aan vakblad Pakkracht.

Hij legde toen ook uit waarom. “Röntgen is veel gevoeliger dan metaaldetectie. Je kunt ermee niet alleen metaal herkennen, maar ook bijvoorbeeld bot, stenen of glas. En in tegenstelling tot bij metaaldetectie werkt het ook bij verpakkingen waarin aluminium gebruikt wordt, of bij een conservenblik. Ook is er compleetheidscontrole mogelijk. Zitten er wel vijf gehakballetjes in een bakje? We doen steeds meer met röntgen en die ontwikkeling zal zich verder doorzetten.”

Een goed voorbeeld van dat ‘We doen steeds meer met röntgen’ is een bijzondere oplossing die we in 2018 op de markt brachten. Aarsse legde in een interview met datzelfde Pakkracht uit wat de oplossing bijzonder maakt. “De software, mede mogelijk gemaakt door Sapphire, is volledig in het Nederlands, zowel de bediening als de handleiding. Belangrijk is dat die software zich al vele jaren heeft bewezen. Daarnaast wordt het hele product door ons gemaakt, dus kunnen we het ook aanpassen aan de specifieke wensen van de klant. De oplossing in zijn geheel is erg nauwkeurig met een enorm groot discriminerend vermogen.”

Oliegekoelde tank

Er is nog iets bijzonders aan de oplossing. Aarsse: “Veel bestaande systemen maken gebruik van een röntgenbuis. Die heeft, in combinatie met een hoogfrequent-generator, een beperkte levensduur, terwijl vervanging heel duur is. Wij werken met een oliegekoelde tank, en daarvan is de levensduur bijna onbeperkt. Dat is puur kwaliteit. Ondanks dat we qua kwaliteit geen enkele concessie hebben gedaan, is deze oplossing in zijn geheel toch relatief gunstig geprijsd. Dat komt omdat wij hem zelf maken. Daardoor valt er een schakel weg en dat merk je aan de prijs.”

De oplossing draait inmiddels bij veel tevreden klanten.

 

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.