Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Nieuw flexibel uitprijssysteem Zomerdam

De Nederlandse fabrikant Zomerdam brengt een nieuw uitprijssysteem op de markt. De oplossing is eenvoudig in gebruik en minimaliseert de kans op fouten. Het systeem valt vooral op door de ongekende vrijheid die het aan gebruikers geeft.

Uitprijsmachine2

“Wij geloven in flexibiliteit voor onze klanten. Die visie loopt als een rode draad door al onze oplossingen”, zegt Lute Aarsse, directeur van Zomerdam. “Wij vinden dat het niet meer van deze tijd is dat een klant compleet afhankelijk is van een leverancier.”

Eenvoudig en intuïtief

Het besturingssysteem op de machine is een embedded versie van Windows. De software is eenvoudig en intuïtief in gebruik. Er kunnen verschillende gebruikersniveaus gedefinieerd worden. Op die manier kan een bepaalde functionaliteit afgeschermd worden voor operators zodat zij niet per ongeluk belangrijke instellingen kunnen veranderen. Dat minimaliseert de kans op fouten.

Het artikelbeheer kan op verschillende manieren worden aangeleverd, waaronder in Microsoft Excel. Ook de managementinformatie die als output uit het systeem komt kan in Excel worden weergegeven. De systemen communiceren zonder problemen met een Microsoft Acces database (SQL Express).

De labelopmaak wordt verzorgd door vrij in de markt verkrijgbare opmaaksoftware, zoals het bekende Bartender of NiceLabel. Etiketten kunnen worden opgemaakt via een touchpanel op het uitprijssysteem zelf, maar ook op een pc of laptop op een andere locatie. Het systeem hoeft niet te worden stilgezet om etiketten op te maken. “Er wordt veel gesproken over ingrediëntendeclaraties en de juiste notatie van aanwezige allergenen. Wij praten niet, wij doen! Simpel, eenvoudig en vooral betrouwbaar voor onze klanten”, zegt Aarsse.

Printen

Ook op het gebied van de hardware geeft het nieuwe systeem van Zomerdam gebruikers veel vrijheid. Er wordt gebruik gemaakt van printers van het merk CAB die vrij in de markt verkrijgbaar zijn. Daardoor zijn klanten bij de aanschaf van een nieuwe printer of printeronderdelen niet afhankelijk van Zomerdam.

Etiketten kunnen geprint worden met een printbreedte van 4 of 6 inch en met een resolutie van 200, 300 of 600 dpi. Dat kan met en zonder printlint. Uniek is ook de zeer hygiënische constructie op basis van RVS-buisprofielen. De nauwkeurige blaaskop is in twee seconden aan te passen naar een ander etiketformaat met behulp van een uniek flexibel sjabloon. Het onder-etiket wordt repeterend nauwkeurig en zeker aangebracht door het geavanceerde onderdrukbandje. Het uitprijssysteem kan net zo veel printers aansturen als Windows toelaat.

De uitprijsweger kan ook als controle-weger of E-merk-weger fungeren. Het is mogelijk om de oplossing uit te breiden met metaaldetectiesystemen en etiketteersystemen. Aarsse: “Geen enkele oplossing die wij leveren is hetzelfde. Wij denken altijd mee met specifieke vragen van de klant.” Het systeem is vanaf april verkrijgbaar.

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.