Skip to main content
Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Combisysteem: inliner en metaaldetector

nieuwsitem 15bDe inliner maakt van twee productstromen ééntje en de metaaldetector waakt over de kwaliteit van uw producten. Veel verpakkingslijnen werken met bijvoorbeeld een tweebaans topsealer. Na deze topsealer moeten de producten naar één baan worden gebracht en worden geïnspecteerd op verontreiniging met metalen. Na de inliner kan met een smalle spoel worden gewerkt, dus met de meest nauwkeurige meting. Ook voor dit complete systeem geldt: “made in Holland”!

De twee banen worden bij dit combisysteem van Zomerdam eerst naar één baan gebracht, waarbij de individuele verpakkingen al dan niet gedraaid kunnen worden. Door het vernuftige doseersysteem komen de verpakkingen op de ideale steekmaat bij de metaaldetector uit. Verpakkingen met een verontreiniging worden automatisch uit de stroom verwijderd en in een afsluitbare RVS bak opgevangen.

Deze metaaldetector is opgebouwd uit hoogwaardig RVS en standaard beschermd conform IP66. De bediening en de besturing zijn met de spoel geïntegreerd, er zijn geen losse kastjes. Standaard uitgevoerd met bijvoorbeeld:

- Een auto balans functie, die er voor zorgt dat -continue en volautomatisch- storende omgevingsinvloeden (bijvoorbeeld temperatuurschommelingen) worden geëlimineerd;
- Automatische setup-routine met stoorsignaal-meting en automatische gevoeligheidsregeling;
- Een zogenaamde detector-testfunctie: hier zijn drie testkogels aan te koppelen, bijvoorbeeld Fe, non-Fe en RVS. De testresultaten, zowel positieve als negatieve verschijnen ook in het dagboek.
- Een auto-test-systeem. Met de ingeleerde testkogels wordt regelmatig gecontroleerd en daarmee kan deze test helemaal geautomatiseerd worden. Compact, clean, hygiënisch en effectief!

nieuwsitem 15a

 

 

Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren draaien warm

Erik Eck en Mark Selten zijn onze nieuwe eigenaren. De twee kijken zeer tevreden terug op hun eerste maanden bij Zomerdam.

Contactgegevens

Hoofdvestiging
Stoottroepenweg 6
5363 VV Velp-Grave
0486 - 42 09 80
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging "noord"
Middelveenseweg 7C
7921 RM Zuidwolde

Bel me terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in.