Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Oplossing onder de loep (7): metaaldetectie en controleweger

We zijn trots op onze nieuwe oplossingen, maar ook op systemen die we al langer geleden introduceerden. Ook daar zit namelijk veel innovatie. Om die reden nemen we op deze site regelmatig één van die oplossingen onder de loep. Vandaag een combisysteem van metaaldetectie met een controleweger.

Een kleine vijf jaar geleden kwamen we met een combisysteem van metaaldetectie met een controleweger, ontwikkeld conform de COP-eisen van Engelse retailers. De metaaldetector wordt gevolgd door een uitwerper met RVS opvangbak. De controleweger kan uitgerust worden met E-merkregistratie-software en eveneens een uitwerper met RVS-opvangbak. Het gehele systeem heeft diverse bewakingen rondom het uitwerpen en producttransport, zodat dit systeem ook aan de strenge Engelse COP-eisen voldoet.

Omdat met dit systeem ook lichtere producten verwerkt kunnen worden, weegt het zeer exact en accuraat, per halve gram. Om deze reden is er ook een lange en eenvoudig afneembare beschermkap boven de weegband aanwezig. Het geheel is opgebouwd uit dikwandige RVS-buizen, dus zeer eenvoudig schoon te houden en uiterst hygiënisch.

Zo’n compleet systeem kost uiteraard minder dan de optelsom van de losse componenten en nog belangrijker: het bespaart kostbare productieruimte. En ook voor dit systeem geldt: 'Made in Holland'!