Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Röntgendetector biedt vele voordelen voor levensmiddelenindustrie

nieuwsitem 18dDat een röntgendetector vele voordelen biedt, begint steeds bekender te worden bij producenten en verpakkers van levensmiddelen. Metalen worden gevonden met een veel hogere gevoeligheid dan traditionele systemen en het materiaal van de verpakking, ook aluminium, maakt nauwelijks iets uit. Dat ook andere verdichtingen zoals botresten, steen of glas ook gevonden kunnen worden, is mooi meegenomen.
Dit systeem maakt gebruik van ioniserende straling, waardoor het gebruik van dit systeem valt onder het regime van de KEW (Kern Energie Wet). Natuurlijk is het een werkelijk veilig systeem; het voldoet aan de wettelijke vereisten.

Zomerdam levert naast het röntgendetectiesysteem ook de kennis en knowhow: denk aan de risico-analyse conform KEW, de noodzakelijke Toezichthoudend stralingsdeskundige en de verantwoordelijke Coördinerend stralingsdeskundige en opbouw van het KEW-dossier. Ook voor de verplichte jaarlijkse inspectie met betrekking tot stralingsveiligheid en lekstraling met gekalibreerde meetapparatuur, bent u bij Zomerdam aan het goede adres.

U kunt bij Zomerdam ook terecht voor een röntgendetector die geschikt is voor grote verpakkingen zoals kratten, maar ook voor dual en triple beam systemen.
Reinigen van dit röntgendetectiesysteem kan simpel, snel en zonder gereedschap!

Kap openen

nieuwsitem 18

Loodgordijn wegnemen

nieuwsitem 18a

Band ontspannen

nieuwsitem 18b

Band wegnemen

nieuwsitem 18c