Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Grote opmars voor röntgendetector in levensmiddelenindustrie

rontgeninspectiesysteemDe röntgendetector is bezig aan een grote opmars bij producenten en verpakkers van levensmiddelen. Een röntgensysteem vindt metalen met een hogere gevoeligheid dan traditionele systemen. Het materiaal van de verpakking, bijvoorbeeld aluminium of gemetalliseerd karton, maakt hierbij nauwelijks verschil. Ook product-vreemde componenten en verdichtingen zoals botresten, kunststoffen, steen, keramiek en glas kunnen met een röntgensysteem gedetecteerd worden. Uiteraard is een röntgendetectiesysteem volkomen veilig, voor uw product en voor uw personeel!

Voor een röntgendetector bent u bij Zomerdam Produktidentificatie aan het juiste adres. Zomerdam levert naast het systeem ook de benodigde kennis en knowhow. Denk hierbij aan de risico-analyse conform KEW, de noodzakelijke toezichthoudend stralingsdeskundige en de verantwoordelijke coördinerend stralingsdeskundige. Daarnaast verzorgt Zomerdam ook de verplichte jaarlijkse inspectie met betrekking tot stralingsveiligheid of lekstraling met gekalibreerde meetapparatuur.

Zomerdam levert röntgeninspectiesystemen van het Duitse Cassel. Deze systemen voorzien in een maximale gevoeligheid voor product-vreemde voorwerpen en andere kwaliteitscontroles. Het goed doordachte ontwerp biedt maximale veiligheid en optimaal gemak bij het dagelijks gebruik.

Het röntgeninspectiesysteem is optioneel verkrijgbaar met proces-bewakingssysteem Sharknet en het systeem kan gecombineerd worden met alle andere systemen die Zomerdam levert, zoals bijvoorbeeld een controleweger: productinspectie in optima forma!