Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Productinspectie op de vierkante meter

productinspectie op de vierkante meterMade in Holland

Bij veel verpakkingslijnen is de beschikbare ruimte steeds weer een beperking. Slim omgaan met die ruimte, spaart altijd rendement en dus geld. Combi-systemen, hier van een metaaldetector en controleweger, zijn niet nieuw. Dat zo’n combi-systeem ook als opvoerband gebouwd kan worden, is weldegelijk nieuw en een typisch voorbeeld van de innoverende engineering van Zomerdam. Een bekende toepassing is die na een verticale- vorm- vul- en sluit-verpakkingsmachine, VVVS. De traditionele opvoerband komt hierbij te vervallen. Voor dit complete systeem geldt: ‘made in Holland’.

Dit combi-systeem is opgebouwd uit een moderne metaaldetector, gevolgd door een zeer nauwkeurige controleweger. Dit systeem verwerkt naast de standaard producten, ook lange producten, zelfs langer dan de weegband. Zomerdam ontwikkelde, met succes, een uitgekiende oplossing hiervoor.

productinspectie op de vierkante meter met controleweger

E-merkregistratie

Deze weger is geijkt en geschikt voor E-merkregistratie. Verpakkingen met metaalverontreinigingen en/of een foutief gewicht (ook vanwege E-merk) worden met behulp van een zogenaamde afschuifvinger van de band verwijderd. Deze worden opgevangen in een dubbele, afsluitbare opvangbak met twee compartimenten boven elkaar, voor zowel metaal- als gewicht-fouten. Weer een voorbeeld van ingenieuze ruimtebesparing!