Uw specialist in etiketteersystemen
en inspectiesystemen

Haakse inliner voor een beperkt oppervlak

haakse inliner driebaans invoersysteemEen bekende producent van onder meer snacks en gemaksproducten kwam bij Zomerdam Produktidentificatie met een vraag om producten na een dieptrekverpakkingsmachine op één baan te krijgen. Het oppervlak was echter beperkt.

Voor deze specifieke klantvraag heeft Zomerdam een haakse inliner ontwikkeld. Een groot deel van de productielijn wordt verpakt door middel van een driebaans dieptrekverpakkingsmachine. De haakse inliner die Zomerdam heeft ontwikkeld, werkt met een driebaans invoersysteem dat tot in de dieptrekker steekt. Het systeem overbrugt daarbij ook een muurdoorvoer. De lange toevoerbanden geven vervolgens de verpakkingen over aan het doseersysteem.

haakse inliner afvoerbandHet doseersysteem plaatst steeds een enkele verpakking op de afvoerband. Doordat deze afvoerband haaks geplaatst is op de doseerbanden, kon een zeer compacte machine ontwikkeld worden. De verpakkingen verlaten vervolgens één voor één de inliner, met regelmatige tussenafstanden.

- DEC '14 -